четвртак, 22. септембар 2011.

Poseban znacaj kupatila
UREDJENA KUPATILA IDEALNA ZA OPUSTANJE

Vreme koje se provede u kupatilu namenjeno je samo vama. Kupatila sve vise sluze kao mesta na kojima se opustate od svakodnevnog stresa, tusiranjem ili aromaticnim kupkama. Mesto za opustanje mora da bude vizuelno i funkcionalno opremnjeno. Pocevsi od zidova, rasvete, sanitarija... Oprema za kupatila treba svojim linijama i oblicima da akcentuje prostor. Poseban zacaj uredjenja kupatila cine keramicke plocice. Plocice za kupatila predstavljaju atraktivno, dekorativno resenje. U ponudama prodavnica koje se bave prodajom plocica za kupatila mozete naci na hiljade plocica razlicitih velicina, materijala, bolja , dezena i tekstura.
Zato pazljivo birajte plocice za kupatilo  koje ce najbolje pristajati vasem prostoru, a zadovoljiti vase zelje uskladjene sa mogucnostima.


POPULARNE STAKLENE PLOCICE ZA KUPATILO
.
Keramicke plocice su najcesce napravljene od gline, presvucene neporozirajucom glazurom (glazirane) mada su sve popularnije staklene plocice koje su veoma izdrzljive. Uz glinene i staklene keramicke plocice   najcesce se koriste i plocice izradjene od prirodnog kamene kao sto je mermer, granit... koje su veoma izdrzljive,a ali se po ceni razlikuju od ostalih vrsta plocica.
Keramicke plocice koje su izradjene od gline  ili prirodnog kamena  mogu da se postave na sve vrste povrsina. Keramicke plocice  bez glazure nisu otporne na vlagu, zato nisu pogodne  za postavljanje na povrsinama  na koje se voda cesto izliva kao sto su kupatila, terase... 
Keramika za kupatila u toku godina uznapredovala je i poprimila umetnicki izgled. Sve vise se dizajneri opredeljuju da svoje ideje  u uredjenju kupatila izraze kroz igru oblika i boja pa su mozaik plocice postale neizostavni deo dizajna. Mozaik plocice moraju biti precizno postavljene tako da lepljenje plocica mora da bude strucno uradjeno. Keramicarski radovi su zahtevni i zato ne treba  da ih obavljate sami vec  angazujte keramicara ili firmu koja radi adaptacije stanova.Нема коментара:

Постави коментар